
Eker, Çırpılmış yoğurt ile yenilik
Bursa-Mustafakemalpaşa’daki yeni fabrikasında faaliyetlerine devam eden Eker Gıda, yeni tesisinin ilk yeni ürünleri ile de sektöründe segment yaratarak; “çırpılmış” ve “4’lü kase” yoğurt üretti. “Çırpılmış” ile yoğurt dünyasını tepetaklak eden Eker, “4’lü kase” yoğurt ile de her ambalajında aynı lezzet ve tazeliği sunuyor.
Süt ürünleri sektörünün 35 yıllık geçmişiyle köklü ve yenilikçi firması Eker Gıda, tüketicinin yaşamını kolaylaştırma yolunda iki önemli adım birden attı. Eker, yoğurdu özel üretim tekniğiyle akışkan bir hale getirerek akrobat şişede ilk kez ‘Çırpılmış Yoğurt’ üretti. Yoğurdu geleneksel olarak yemeğin yanında kasede tercih edenler için de; her kâsesinde 250 gram yoğurt bulunan 4’lü Kase Yoğurt tüketicilerin beğenisine sunuldu.
Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesindeki Eker’in yeni fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eker Süt Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eker, Türkiye’de tüketicinin yüzde 18’inin yoğurdu tüketmeden önce çırparak akışkan ve kremamsı bir kıvama getirdiğini belirtti. Çırpılmış Yoğurt ile tüketiciyi yoğurdu çırpma zahmetinden kurtardıklarını kaydeden Eker, bu ürünle yeniliğe açık, modern, fazla vakti olmayan, pratiklik arayan, şehirli aileleri hedeflediklerini ifade etti.
Yoğurdun ıspanak, kızartma gibi çeşitli yemeklerin üzerine dökülerek tüketildiğini kaydeden Eker, Çırpılmış Yoğurt’ un özelliklerini şöyle sıraladı:
Suyu ayrılmaz, son kullanma tarihine kadar kıvamını ve akışkanlığını aynen korur.
Akrobat şişesi ters çevirip sıkılarak, doğrudan yemeğin üstüne dökülerek tüketilebilir.
Pratik şişesiyle kullanıma hazırdır, çırpma zahmetine, ayrıca bir kâseye koymaya gerek kalmaz.
Yalnız +4 derecede muhafaza edilmelidir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen, taze ve doğal yoğurttur.
Sulanmadan tüketilen yoğurt
Eker’in tüketicinin yaşamını kolaylaştıran bir diğer yeni ürünü de 4 x 250 gram kase yoğurt… Bu ürünüyle tazeliği ve pratikliği arayan aileleri hedef alan Eker, Türkiye’de tüketicilerin yüzde 67’sinin yoğurdu yemekte bulunan herkese ayrı kâseler halinde servis ettiğini tespit ettiklerini belirtti. Eker, “2-3 kişilik aileler ortalama her öğünde 250 gr yoğurt tüketiyor. Bu bilgiden yola çıktık ve 1 kg yoğurdu 4’e böldük. Sulanmadan, taze taze tüketilebilsin diye her bir kâseye 250 gr yoğurt koyduk.” dedi. Eker, 4x250g. Kase yoğurtta, tükettiğin kadar aç, açtığın kadar tüket mantığıyla israfın da önüne geçilebileceğini sözlerine ekledi.
Süt ürünleri sektöründe rekabetin en yoğun yaşandığı kategorinin yoğurt olduğunu belirten Ahmet Eker, inovatif bakış açısıyla yeni tesislerinde ürettikleri ilk yeni ürünleri olan “çırpılmış” ve “4’lü kase” yoğurt ile bu yıl perakende pazarında yoğurtta yüzde 25 büyüme hedeflediklerini açıkladı.
Eker’in sektöründe yeni bir segment yarattığı “çırpılmış yoğurt”, kıvamı ile Türkiye’de ilk ve tek, ambalajı ile de dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip bulunuyor. “4’lü kase yoğurt” ise Türkiye’de yoğurtta farklı bir tüketim alışkanlığı oluşturmayı hedefliyor.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder