15.5.12

İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR-YILMAZ PARLAR

İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR
FESTİVALİN BU SENEKİ YENİ MEKANLARINDAN
HASKÖY İPLİK FABRİKASI
BU HAFTA İKİ YERLİ YAPIMA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Tiyatro Festivali, perdelerini açtığı 10 Mayıs tarihinden beri tam hız devam ediyor. Şehrin 22 farklı mekânına yayılan İstanbul Tiyatro Festivali’ne bu yıl ilk defa ev sahipliği yapacak Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda bu hafta iki yerli projei seyirci ile buluşacak.
Tuğçe Tuna / Remdans: “Deplasman”
15 Mayıs Salı, 16 Mayıs Çarşamba, 17 Mayıs Perşembe
Saat: 20.30
Projelerinde tüm yaratıcılık ve araştırma disiplinlerine, mekâna ait eser üretimleri gibi farklı performanslara ve bu fikirlerini hayata geçirebilecek her türlü “beden, fikir, mekân” yaklaşımına açık olmayı tercih eden bir sanatçı Tuğçe Tuna festivale kurucusu olduğu RemDans ile katılıyor. Konsept ve koregrafisi Tuğçe Tuna’ya ait “Deplasman”, 15 Mayıs Salı,16 Mayıs Çarşamba ve
17 Mayıs Perşembe günlerinde saat 20.30’da festivalin bu yılki yeni mekanlarından Hasköy İplik Fabrikası’nda seyirciyle buluşacak.
2008 yılında 17. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, Bayrampaşa Cezaevi’nde gerçekleştirdiği performansı ile büyük beğeni toplayan Tuğçe Tuna, “Deplasman” kavramının tanımlarından yola çıkarak hazırladığı yeni çalışmasında, “Tehdit edilen, başa çıkılamayan özne veya uyarandan çekilen enerji, tavır ve fiziksel eylem diğer ‘emin’ olunan uyaran/uyaranlara aktarıldığında bedende, kişide, zihinde dengeler nasıl oluşturuluyor?” sorusunu soruyor.
“Deplasman”da Tuğçe Tuna’ya Erdinç Anaz, Nazlı Esen, Ümit Erlim, Gökhan İnan, Setenay Karadaş, Bihter Karaköse, Orçun Okurgan, Ufuk Şenel, İlkem Ulugün, Salih Usta, Müge Uzun ve Esra Yurttut eşlik edecek.
2001 yılında Tuğçe Tuna tarafından İstanbul’da kurulan RemDans, disiplinlerarası çağdaş dans-performans inisiyatifi olarak uluslararası platformlarda yer alıyor, çağdaş dans ve performans sanatları alanında yenilikçi ve öncü bir inisiyatif olarak tanınıyor. “Deplasman”ın biletleri 30 TL ve 20 TL (öğrenci) olarak Biletix satış sistemi ve İKSV’den satın alınabilir.
Emre Koyuncuoğlu ve İçtima-i Hakiki Katılımcıları :
“İçtima-i Hakiki”
17 Mayıs Perşembe, 18 Mayıs Cuma, 19 Mayıs Cumartesi
Saat : 20.30
Festivalin bu yılki yeni mekanlarından Hasköy İplik Fabrikası’nın ev sahipliği yapacağı bir diğer yerli proje Emre Koyuncuoğlu’nun Amin Malouf metinlerinden yola çıkarak yazdığı ve yönettiği “İçtima-i Hakiki” olacak. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımcılarından biri olduğu, güncel politik var oluşun sahnedeki yansımasını sorgulayan “İçtima-i Hakiki”, 17 Mayıs Perşembe, 18 Mayıs Cuma ve 19 Mayıs Cumartesi akşamları saat 20.30’da seyirciyle ilk defa buluşacak.
Arapça’da birbirleriyle bir çizgi oluşturan ve birbirine eşit mesafede duran yıldızlar demek olup, birebir çevrildiğinde “Hakiki Buluşma” anlamına “gelen “İçtima-i Hakiki” günümüzde birçok buluşmanın da gerçekleştirildiği “sosyal medya” ağları ile eylemliliğin ön planda olacağı ve beden dili, video-art ve ses kayıtlarıyla “Ortadoğu ve Arap dünyasındaki” gelişmeleri takip eden aydınlar, çeşitli disiplinlerden sanatçılar ve diğer katılımcılarla birarada gerçekleşecek.
Işın Eliçin, Ece Temelkuran ve Ömer Madra’nın danışman olarak yer aldığı projeye katılan isimer arasında Şebnem Köstem, Murat Garibaoğlu, Çağlar Yiğitoğulları, Senem Oluz, Hasan Uzma, Nilüfer Alptekin, Işın Eliçin, Mihran Tomasyan, Mustafa Kaplan, Sevi Algan, Erol Babaoğlu, Uskan Çelebi, Çiğdem Borucu Erdoğan, Eraslan Sağlam, Pınar Demiral, Nihat Alpteki, Burcu Tokuç, Ender İge ve ÇGSM Doğaçlama Korosu yer alıyor.
“İçtima-i Hakiki”nin biletleri 35 TL ve 20 TL (öğrenci) olarak Biletix satış sistemi ve İKSV’den satın alınabilir.

Festival Biletleri
5 Haziran tarihine kadar devam edecek 18. İstanbul Tiyatro Festivali programında yurtdışından 5 ile Türkiye’den 40 tiyatro ve dans topluluğunun 100’ü aşkın gösterisinin yanı sıra uluslararası üne sahip tiyatro toplulukları ve dans gruplarının katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, konferanslar ve sergilerle İstanbul’da tiyatroyla dolu bir ay yaşatacak.
18. İstanbul Tiyatro Festivali’ndeki tüm gösterilerin biletleri Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve İKSV’den (10.00–19.00 saatleri arasında; Pazar günleri hariç) alınabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Lale Kart üyeleri, biletlerinde %25’e varan indirimlerden yararlanabiliyor.

18. İstanbul Tiyatro Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgi için: tiyatro.iksv.org
Sosyal medyada takip etmek için:
facebook.com/istanbultiyatrofestivali / twitter.com/tiyatrofest
18. İstanbul Tiyatro Festivali görselleri için: www.iksvphoto.com
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder