26.4.13

Akbank’ta Kentsel Dönüşüm Kredisi Hazır-Yılmaz Parlar


Akbank’ta Kentsel

Dönüşüm Kredisi Hazır

Akbank, Kentsel Dönüşüm kredilerinin kullandırılabilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, riskli binalarda oturan kat maliklerini kredi kullanmak için Akbank Şubelerine davet etti.

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, yasal düzenleme sonrasında yaklaşık bir yıldır süren hazırlıklar neticesinde, bahar aylarına yaklaşırken kentsel dönüşüm kredilerinde yoğun bir talep beklediklerini belirterek, “Şubelerimize ve çağrı merkezimize gelen taleplerden, kentsel dönüşüm konusunun öneminin gün geçtikçe çok daha fazla sayıda kişi ve kurum tarafından farkedildiğini görebiliyoruz. Bu konuda müşterilerimizi doğru bilgilendirebilmek ve sağlıklı kredi çözümleri sunabilmek için Kentsel Dönüşüm kredi ürünlerimizi hazırladık. Bu krediler konusunda şubelerimiz ve bölge müdürlüklerimizdeki arkadaşlarımızı bir dizi eğitimle donanımlı hale getirdik. Geniş şube ağımız ile Türkiye’nin her yerinde Kentsel Dönüşüm kredi ürünlerimizi müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz” dedi.

Akbank’ta, Kentsel Dönüşüm kredi ürünlerinin hazırlanması sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler, müteahhitler ve kat malikleri ile çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Galip Tözge, “İlgili tüm taraflar ile yaptığımız toplantılar ve çalışmalar neticesinde kentsel dönüşüme özel kredi çözümleri ürettik. Kentsel Dönüşüm kredisi kullanmak isteyen kat maliklerini ve süreçteki müteahhitleri şubelerimize bekliyoruz.” dedi.

Kentsel Dönüşüm kredisi ile ilgili Akbank şubeleri yanında www.akbank.com ve 44 44 253 Büyük Kırmızı Hat’tan da bilgi alınabileceğini belirten Galip Tözge, binası riskli olarak tespit edilen kat maliklerinin 100 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekleri ve konut yapımında kullanılacak krediler için bakanlıkça sağlanan %4 oranında devlet desteğinden yararlanabilecekleri bilgisini verdi.

 
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder