25.5.13

ÜSKÜDAR”DAKİ ÇEŞMELER YERLE BİR EDİLDİ-YILMAZ PARLAR BILDIRDI



ÜSKÜDAR”DAKİ ÇEŞMELER YERLE BİR EDİLDİ

İSTANBUL-Şu sıcak günlerde vatandaşın serinlediği ve su içtiği 30 yıllık çeşmeler yerle bir edildi. Üsküdar Belediyesinin sınırlarıiçerisinde olan Kısıklı, Bağlarbaşı ve Çengelköy”deki yaklaşık 30 yıllık Türkiye Gazetesi çeşmeleri Üsküdar Belediyesinin ekipleri tarafından dozer ve kepçelerle yıkıldı.

Türkiye Gazetesinin çeşmelerden sorumlu elemanı Yakup Gültekin çeşmelerin kendilerine sorulmadan bilgi verilmeden yıkıldığını belirterek “ben devamlı çeşmelerin bakımını yaparım. Bundan aylar önce Kısıklı çeşmemizi yıkarak yenisini yapacağız dediler ve yapmadılar.Daha sonra Üsküdar Bağlarbaşı çeşmemizi kaldırımı genişletmek için yıktılar.Geçen günde Çengelköy”deki çeşmenin bakımını ve temizliğini yapmaya gelmiştim.Dozerle çeşmenin yıkıldığını görünce çok şaşırdım ve hemen müdahale ettim.Kepçenin operatörü burada çalışma yaptıklarını ve şantiye şefinin çeşmeyi yıktırmak için emir verdiğini söyledi.Hemen Üsküdar Belediyesine gittim park bahçeler müdürünü aradım ve saatlerce beklememe rağmen görüşemedim.


Daha sonra devamlı cep telefonundan aramama rağmen park bahçeler müdürü cevap bile vermedi.Mahalle halkının direnmesi karşısında çeşmeyi hiç acımadan yıktılar.Bu çeşmeleri Gazetemizin sahibi rahmetli Enver Ören abimiz insanlar su içip bize dua etsinler diye yaptırmıştı. Beni bu çeşmelerin bakımı için görevlendirdi.Sürekli dolaşarak bu çeşmelerin bakımınıonarımını yapıyorum ve tüm masrafları gazete ödüyor.Üsküdar Belediyesi hala mantıklı bir cevap vermeden bu çeşmeleri yıkması her kezi tedirgin etti. Üsküdar”da 7 çeşmemiz var 3 tanesi yıkıldı.”dedi.


CUNEYT BITIKCIOGLU
cbitikci@gmail.com

1 yorum:

  1. Her platformda CHP zihniyetini eleştiren Mustafa Kara çeşme yıkarak onlardan farkı olmadığını göstermiştir!

    YanıtlaSil