1.5.13

Vanlı çocuklar Bağcılar’a misafir oldu-Yılmaz Parlar


Vanlı çocuklar Bağcılar’a misafir oldu

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın organizasyonuyla geçtiğimiz yıl ‘’Bağcılar’ dan Van’ a Kardeş Mektupları’’ projesi gerçekleştiren İlçe teşkilatı Van’ a ziyareti ile başlattığı programın devamı olarak  Van’ın Erciş ilçesinden 4 öğretmenle 15 çocuk İstanbul’a getirilerek unutamayacakları bir 23 Nisan yaşatıldı. Helikoptere binen çocuklar, boğaz turuna katıldı, İstanbul’un tarihi mekanlarını gezdi. Öğrencileri İstanbul’da bulundukları sürede, ilçe teşkilat mensupları evlerinde misafir etti.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı, Van’ın Erciş İlçesi Ağaçören, İşbaşı ve Çakırbey köylerinden 4 öğretmenle 15 öğrenciye unutamayacakları bir 23 Nisan yaşattı. Söz konusu köylerde eğitim gören ilkokul öğrencileri 23 Nisan öncesinde İstanbul’a getirildi. Atatürk Havaalanı’nda karşılanan öğrenciler için Osmanlı Konağı’nda yemek verildi. Programa, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri katıldı.

AK PARTİ BAĞCILAR İLÇE TEŞKİLATI  EVLERİNDE MİSAFİR ETTİ

Öğrenciler akşam yemeğinin ardından Ak Parti Bağcılar İlçe teşkilat mensuplarının evlerinde misafir olarak ağırlandı. Ertesi gün 23 Nisan etkinliklerine katılan öğrencilerden bazıları, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği helikopter gezisi ile hayatlarında ilk defa helikoptere binme mutluluğunu yaşadı. Vanlı öğrenciler helikopter gezisinin dışında kendileri için düzenlenen Boğaz turuna katıldı, tarihi yarımada ve Miniatürk başta olmak üzere tarihi mekanları gezdi. Bağcılar Kültür Merkezi’nde sinemaya giden öğrenciler, 24 Nisan’da memleketlerine uğurlandı.

Van’da yaşanan depremin ardından bölgede yaraların en kısa sürede sarılması için çalışmalar yaptıklarını anlatan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, “23 Nisan dolayısıyla Erciş’in Ağaçören, İşbaşı ve Çakırbey köylerinden 15 çocuğumuz ile 4 öğretmenimizi ilçemizde ağırladık. Biz onları misafir etmekten dolayı çok mutlu olduk, umarım onlar da bizim evsahipliğimizden mutlu olmuşlardır” dedi.

Vanlı öğrencilerin, Bağcılar’da misafir edilmesinin özellikle, bölgeler arasında kardeşliğin pekişmesi adına çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Öztürk, benzer çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Belediye olarak depremin ardından Erciş’in Ağaçören, İşbaşı, Koçköprü  ve Çakırbey köyleri ile kardeş olduk ve bu köylerimizde depremin meydana getirdiği yaraların en kısa sürede sarılması için çalışmalarda bulunduk. 23 Nisan dolayısıyla kardeş köylerimizden çocuklarımızı, ilçemizdeki yaşıtlarıyla bir araya getirmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduk” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder