24.2.18

TAPI doğalgaz boru hattı projesi-Yılmaz Parlar



TAPI doğalgaz boru hattı projesi

TAPI doğalgaz boru hattı projesinin Afganistan bölümünün inşasına Türkmenistan’ın Marı Vilayetin'de start verildi.


Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı projesinin Afganistan bölümünün inşası büyük bir törenlerle başlatıldı. Aynı zamanda, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan elektrik iletim hattı ile fiber-optik bağlantı hattının temeli atıldı ve Serhetabat-Turgundi demiryolunun açılış törenleri düzenlendi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Afganistan İslam Cumhuriyeti Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani, Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Shahid Khaqan Abbasi ve Hindistan Cumhuriyeti’nin Dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Mubashir Javed Akbar törenlere katıldı.Törenlere Türkmenistan Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, bakanlar ve

Türkmenistan kamu kurumlarının başkanları katıldı. Bunlarla birlikte törenlere, Türkmenistan’da görevli diplomatik misyon başkanları, çeşitli ülkelerden gelen heyetler, Asya Kalkınma Bankası ve İslam Kalkınma Bankası dahil olmak üzere uluslararası finans kuruluşları temsilcileri, yabancı işadamları, yabancı ve ulusal medya mensupları katıldı.

Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattının Türkmen bölümünün inşası Aralık 2015'te başlanmıştır. Toplam 1.840 kilometrelik TAPI doğalgaz boru hattı yılda 33 milyar metreküp Türkmen doğalgazını ihraç etmeye imkân sağlayacaktır.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder