3.2.13

EMITT FUARDA EGD ROTAYI SAĞLIK TURİZME ÇEVİRDİ-YILMAZ PARLAR

HABER/YILMAZ PARLAR


EMITT FUARDA EGD ROTAYI SAĞLIK TURİZME ÇEVİRDİ

EGD- Ekonomi Gazetecileri Derneği, Kısa adı EMİTT olan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat fuarındaki gerçekleştirdiği "Türkiye Ekonomisi ve Sağlık Turizmi " başlıklı panelde, Türk turizmin içerisinde yer alan sağlık turizm olgusunu yapısal, bağlamsal, sosyo-ekonomik ve uygulama yaklaşımlarındaki değişimler ve dinamikler çerçevesi içinde güncel ve evrensel bir bakış açısıyla ele alarak gelecek sağlık turizm uygulamalarına ışık tutabilecek bir yaklaşım geliştirmeye çalışdı.
İstanbul Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarında 27 Ocak 2013 tarihinde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından “Türkiye Ekonomisi ve Sağlık Turizmi” başlıklı bir panel düzenlendi.



EGD Başkanı Celal Toprak, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Sağlık Turizmi Komitesi Başkanı ve Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanı Recep Delibaşoğlu sağlık turizmin önemi gelişmesi ve sürdürebilirliği hakkında konuşmalar yaptı.
Panelin amacı temelde Turizmin gelişmesi ya da mevcut düzeyi, ülkemizin makro iktisadi göstergeleriyle Türkiye’deki sağlık turizmi anlayabilmek ve müdahale edebilmek yakın turizm gelirlerinin en ivedi işlevlerinden biri,dış ticaret açıklarını kapatabilme yeteneği için gerekli bağlamsal bir çerçeve vurgularını dile getirdi.
Para kazanırken kaybedilen sağlığın, sonra kazanılan paralarla eski sağlığı kazanmak için harcanan paraların ekonomisi önemli bir turizm kaynağı olan Sağlık turizmi, bir ucu doğal kaynaklara, diğer ucu beşeri ve mali kaynaklara kadar dayanan konular ele alındı.,



Genel turizm sektörünün araçlarını ve sağlık hizmetleri teşkil eden, konaklama tesisleri, sağlık merkezleri, ulaşım yolları, fiyat Mekanizması, coğrafya, sağlık ve tıp gibi çeşitli bilimlerin ya da sentez bilimlerin ışığında sağlık için hizmete sokulan doğal kaplıcalar, uzman sağlık personeli gibi kaynakları bir potada toplayan ve kullanan Sağlık turizmimizin hedefleri büyük. Sayıca dünya sıralamasında önde gelenlerin aralarında olmamıza rağmen ekonomik kazançta çok gerilerde seyretmekteyiz.
Yetersiz olduğumuz tanıtım konusu vurgulanırken turizmin her kolu gibi temel amaçlara oturtulan sağlık turist sayısını arttırmak, sağlık turist profilini çesitlendirmek ve kalitesini arttırmak, sürdürülebilir turizm hamlesinin altı çizildi.
Emitt fuarda; Sağlık turizmle eşdeğerde olan, Ülke tanıtımında büyük rol oynayan doğal kaynaklara dayalı kırsal yerlesmelerle ve sağlık turizme içiçe olan, bir turizm türü Ekoturizm, parlayan yıldızdı.
Kıyı turizmde belirli aylardaki yoğunluğun azalmasına ragmen Ülkemiz turizmine büyük destek verecek olan her mevsim tüm yıl boyunca devam eden, tarımla bütünlesen kırsal turizm diger turizm türleriyle ve özellikle sağlık turizmiyle kolay entegre olabilme gücü, ayrıca dinamizm kazandırıyor.



Otantizmi ön plana çıkaran kırsal turizmim,konaklama tesislerinden Uğurlu Konaklarına uğruyoruz. TUROB eski basın danışmanı Gönül Yıldırım Fahri olarak ev sahipliği üstlendiği Uğurlu konakları hakkında “Türkiye'nin en kaliteli toz karına sahip Ilgaz Dağı Kayak Merkezinin tadını çıkarın. Muhteşem doğası, çam ormanları, yenilenen liftleri ve pistleri ile Ilgaz Dağı, sömestr tatiliniz için benzersiz bir tercih olacaktır. Kastamonu'ya sadece 35 km mesafede yer alan Ilgaz Dağı kayak tesislerine, Kastamonu'da konaklayarak 35- 40 dakikada ulaşabilirsiniz. Kastamonu'da en iyi konaklama tercihiniz ise, Kastamonu'nun geleneksel ahşap konakları olmalıdır. Tarihi 200 yıl geriye giden tarihi konaklar, tarihin koynunda günümüzün konforunu size yaşatacaktır. Uğurlu Konakları Özel Konaklama tesisi, yıl boyunca, sımsıcak ortamıyla ve dört dörtlük hizmetleriyle kayak ve doğa sporları tutkunlarının hizmetindedir. “bilgileri alıyoruz.
Yine, yerli yabancı turizmin hizmetine kapılarını kusursuz açan İksir Resort Town Yönetim kurul Başkanı İksir Sema Aydın” 4 mevsim doğanın her rengi ve doğallığın en konforlu halini yaşatan, Bol oksijeniyle, görselliğiyle ufkunuzu, aktivitesiyle yaşamınızı renklendirecek olan İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda; doğada serbest at binişlerinden kış sporlarına, Jeep Safariden Ahşap Atölyesinde ahşap oymacılığına kadar 50’nin üzerinde aktiviteye katılabilirsiniz. canlı müzik eşliğinde güne özel hazırlanan programda, birbirinden güzel şarkılar, lezzetli bir menü ve dileyenler için gün boyu havuz-hamam-saunadan yararlanma fırsatı bulunuyor” tanıtımı özetledi.
Dogal ve kültürel kaynakları baz alan ve bunları tahrip etmeyen küçük ölçekli turizm olmasına rağmen ancak Ülke bütününde büyük potansiyel olan ekoturizmde; müzeler, tarihsel sit alanları milli par eglence parkları, el degmemis alanlar, hayvanat bahçeleri, dini merkezler, festivaller, magaralar, akarsular, ulusal yerel yemekler, sürdürülebilir turizmin esaslarıdır. Elbette Kültür turizm tanıtımında en önemli motifdir.
yilmazparlar@yahoo.com
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder