26.1.13

easyJet, 1. çeyrek raporunu açıkladı-Yılmaz Parlar



easyJet, 1. çeyrek raporunu açıkladı

Avrupa’nın 1 numaralı, düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet;  31Aralık 2012 tarihi itibariyle sona eren 1. çeyrek dönemine ilişkin raporunu açıkladı. Açıklanan rakamlara göre easyJet, süreklilik ile uygulanan başarılı strateji sonucunda gelirini, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 9,2 oranında artırarak 833 milyon pounda yükseltti.


easyJet’in ilk çeyrekteki toplam geliri, birim hasılattaki güçlü büyüme ve artan doluluk oranlarının etkisiyle, yüzde 9,2 oranında artış göstererek 833 milyon pounda yükseldi.

‘europe by easyJet’ kampanyası, ciro yönetimi ve ağ optimizasyonu iyileştirmeleri ve rakip potansiyelini azaltma gibi ciro girişimi programları sayesinde, koltuk başına düşen gelir yüzde 8 oranında artış ile 53.87 pound olarak kaydedildi.  

Ulaşım sağlanan koltuk sayısı yüzde 5 artış ile 15,5 milyona, yolcu sayısı ise yüzde 6,2 artış ile 13,7 milyona çıkarken; doluluk oranı ise yüzde 1 oranında artarak yüzde 88,6’ya ulaştı..

Beklenenin ötesinde performans rakamlarının temelinde, ilk çeyrekte iyi durumda seyreden hava koşulları ve optimize edilen dış endüstriyel hareketler sayesinde azalan aksaklık maliyetleri yer alıyor.

easyJet; 2012 yılının ilk yarısı içerisindeki vergi öncesi kaybını, yaklaşık yüzde 80 oranında koltuk rezervasyonuyla, geçen seneki 112 milyon poundluk kayba oranla, 50 ile 75 milyon pound arasında tutmayı planlıyor.

easyJet’in, yönetim faaliyetleri, rakip potansiyeli idaresi ve iyi çalışma atmosferi sayesinde yıla güçlü bir başlangıç yaptığını belirten easyJet CEO’su Carolyn McCall;
 “İlk çeyrekteki iyi performans ve easyJet’in Avrupa pazarında kısa vadede sahip olduğu stratejik pozisyon, şirketimizin geleceğine olan güvenimizin sürdüğünün bir göstergesi. Her ne kadar ekonomik ortam zorlayıcı olmaya devam etse de, güçlü müşteri ilişkileri ile yönetim faaliyetleri, easyJet’in sürdürülebilir büyüme ve kar açısından iyi bir noktada durmasını sağlıyor” dedi.

easyJet Hakkında:
easyJet, Avrupa’nın en önemli 100 güzergahında ve Avrupa’nın 50 en büyük havaalanında lider varlığı ile Avrupa’nın 1 numaralı havayolu ağını işletmektedir.

easyJet 26 ülkedeki 131 havaalanı içinde 600’den fazla destinasyona uçmaktadır. 300 milyondan fazla Avrupalı easyJet’in bulunduğu havaalanına 1 saatlik sürüş mesafesinde yaşar.

Havayolu sürdürülebilirlik konusuna çok önem vermektedir. easyJet son teknoloji ile yatırım yapar, elverişli şekilde kullanır ve bütün koltuklarını doldurur. Bu da easyJet yolcusunun karbon ayak izinin %22 ile diğer havayolları ile aynı destinasyona ve aynı uçakla uçan yolculara göre daha az olduğu anlamına gelir. 





Yilmazparlar @yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder