20.7.13

"Avrupa Kültür Programı 2007-2013 Türkiye Deneyimi" toplantısı 25 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirildi!-Yılmaz Parlar

"Avrupa Kültür Programı 2007-2013 Türkiye Deneyimi" toplantısı 25 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirildi!

2007-2013 Avrupa Kültür Programı'nın sona ererken 2014-2020 Creative Europe programı hazırlıkları hız kazanıyor. Bir yandan Komisyon tarafından Creative Europe Programı'nın kapsamının netleştirilmesi için çalışılırken bir yandan programa üye ülkeler geçmiş döneme ilişkin kendi proje deneyimlerini değerlendiriyor.

Bu doğrultuda Kültürel İrtibat Noktası tarafından Türkiye'de Avrupa Kültür Programı projelerinde koordinatör ya da ortak olarak yer almış kurumlarımızın geçmiş dönem deneyimlerini ve gelecek döneme ilişkin görüş, beklenti ve önerileri değerlendirmek üzere 25 Haziran 2013 Salı günü SALT Galata'da "Avrupa Kültür Programı 2007-2013 Türkiye Deneyimi" toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 17 farklı kurumun proje deneyimlerini paylaştığı toplantı, Türkiye'den çok sayıda kültür operatörünü, kamu ve özel sektör kültür aktörlerini, akademisyenleri ve kültür politikası uzmanlarını bir araya getirdi.

2007-2013 döneminde Türkiye'den koordinatör ya da ortak olarak programa dahil olan projelerin detaylarını içeren "Avrupa Kültür Programı 2007-2013 Türkiye Deneyimi" yayınımıza ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Önemli Duyurular

Dizin 1.2.2 Edebi Çeviriler 2013 Bütçe Dönemi Sonuçları Açıklandı

2013 yılı bütçesi kapsamında desteklenecek edebi çeviri projelerinin detayları belirlendi. Türkçe edebiyata ilginin geçtiğimiz yıllara göre artış gösterdiği program kapsamında çeşitli dillerden Türkçe'ye 42 ve Türkçe'den çeşitli dillere 50 olmak üzere toplam 92 kitap çevirisi için başvuru yapıldı. Desteklenen çeviri projeleri kapsamında Türkiye'den çeşitli dillere çevirisi yapılacak 18 kitabın listesi ise şu şekilde:

Aslı Erdoğan / Kırmızı Pelerinli Kız / Bulgarca
Çiler İlhan / Sürgün / Çekçe
Oğuz Atay / Tutunamayanlar / Almanca
Barış Müstecaplıoğlu / Bataklık Ülke / Almanca
Barış Uygur / Cehennem Çiftliğinden Kaçış / Almanca
Emrah Serbes / Erken Kaybedenler / Almanca
Barış Uygur / Feriköy Mezarlığında Randevu / Almanca
Emrah Serbes / Hikayem Paramparça / Almanca
Barış Müstecaplıoğlu / Tanrıların Alfabesi / Almanca
Ahmet Hamdi Tanpınar / Huzur / İspanyolca
Hakan Günday / AZ / Macarca
Buket Uzuner / İstanbullular / Macarca
Asli Erdoğan / Mucizevi Mandarin / İtalyanca
Burhan Sönmez / Masumlar / İtalyanca
Çiler İlhan / Sürgün / İtalyanca
Orhan Pamuk / Kar / Litvanyaca
Oya Baydar / Kedi Mektupları / Makedonca
Orhan Pamuk / Sessiz Ev / Slovence

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Avrupa Kültürel İşbirliği Ağları Uygulamalarına Yakından Bakış!

Polonya Kültürel İrtibat Noktası (Cultural Contact Point Poland), Adam Mickiewicz Institute tarafından Avrupa'daki kültürel işbirliği ağları deneyimlerinin değerlendirildiği kapsamlı bir rapor yayınlandı. "Avrupa Kültürel İşbirliği Ağları Uygulamalarına Yakından Bakış" (Closer look: European Cultural Cooperation Networks in Practice) isimli raporu incelemek için lütfen tıklayınız.

Bu tarihleri kaydedin


CREARE / 5. Kültür Ekonomisi Yaz Okulu, Amsterdam, Ağustos 2013

Son Başvuru Tarihi: 20 Temmuz 2013 !

CREARE Centre for Research in Arts and Economics, Ağustos 2013'te 5inci yaz okulu programını düzenliyor. 20-24 Ağustos 2013 tarihleri arasında Amsterdam'da gerçekleştirilecek ve teması Kültürün Değeri - Ekonomi, Kültür ve Sanat İlişkileri" olarak belirlenen Kültür Ekonomisi Uluslararası Yaz Okulu fakültenin geçmiş dört yıldaki deneyimi ve elde edilen geri bildirimler üzerine temelleniyor.

Daha fazla bilgi ve başvuru formuna ulaşmak için www.crearefoundation.nl/ adresini ziyaret edebilir ya da info@crearefoundation.nl adresi ile iletişime geçebilirsiniz.
2014 yılı Avrupa Birliği / Europa Nostra Kültürel Miras Ödülleri için son başvuru tarihi yaklaşıyor!

Son başvuru tarihi: 9 Eylül 2013

Avrupa Komisyonu'nun kültür programı kapsamında Avrupa Konseyi ve Europa Nostra'nın 2002'den beri yürüttüğü Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülü/ Europa Nostra Ödülleri için başvuru süresi uzatıldı. Avrupa Birliği / Europa Nostra Kültürel Miras Ödülleri, her yıl "Koruma", "Araştırma", "Kişi ve Kurumlarda Olağanüstü Hizmet" ve" Eğitim, Kısa Süreli Eğitim, Bilinçlendirme" olmak üzere dört ana kategoride dağıtılıyor.

Detaylı bilgiye ve başvuru dokümanlarına ulaşmak için: http://www.europanostra.org/apply-for-an-award-2014/


Video ve Kent Muhabirliği Grundtvig Hizmet İçi Eğitimi

Son Başvuru Tarihi: 17 Eylül 2013

Perypezye Urbane, 6-12 Nisan 2014 tarihlerinde Milano'da "How video can empower our training skills" başlıklı eğitimci ve sanatçılara yönelik bir Grundtvig eğitimi düzenliyor. Grundtvig programı kapsamında verilecek eğitim için kayıt ücreti, seyahat ve konaklama giderleri için burs başvurusunda bulunulabiliyor.

Detaylı bilgi ve kayıt koşulları için: www.perypezyeurbane.org/europe/inservicetraining/


8. Uluslararası Bükreş Caz Yarışması için Başvuru Süreci Devam Ediyor!

Son Başvuru Tarihi: 10 Şubat 2014 !

17-24 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek 8. Bükreş Uluslararası Caz Yarışması'na başvurular başladı. 35 yaşının altındaki (1 Mayıs 1979'dan sonra doğanlar) caz müzisyenlerinin (grup, enstrümentalist ve vokalistlerin) katılımına açık olan ve kazananın 7.000 Avro ile ödüllendirileceği programla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayın.


Ortak arama

Belçika'dan STORMOPKOMST Festivali ortaklıklar arıyor!

Çocuk ve yetişkinlere yönelik Belçika'dan bir sanat festivali olan STORMOPKOMST, Avrupa Birliği desteğiyle işbirlikleri geliştirmek ve deneyimlerini paylaşmak üzere Avrupalı ortaklar arıyor.

Kamusal yaşamın önemli bir parçası olan 12 yaş altı çocukların sanatı aileleri, öğretmenleri ve komşularıyla birlikte deneyimlemesini / keşfetmesinin amaçlayan disiplinlerarası festival, dans, tiyatro, müzik, görsel sanatlar, medya sanatları, edebiyat, film gibi birbirinden farklı sanatsal alanları kapsıyor.

22-26 Mart 2014 tarihlerinde Antwerp'in (Belçika) 50 km doğusunda küçük bir kasaba olan Turnhout'da, Warande Kültür Evi'nde gerçekleştirilecek festivalle ilgili bilgi ve iletişim için:
Sarah Rombouts - STORMOPKOMST
sarah.rombouts@stormopkomst.be
T: 32 (0)14 47 21 49
http://www.stormopkomst.be



yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder